Udeležba na uvodnem srečanju regionalnega posvetovalnega foruma Eco-Corridor Fund for the Caucasus za 2. fazo programa, Tbilisi, Gruzija

9. 6. 2022

V. d. direktorice Mojca Kopše je v pozdravnem nagovoru na uvodnem srečanju regionalnega posvetovalnega foruma Eco-Corridor Fund (ECF) for the Caucasus za 2. fazo programa, ki je potekalo 9. junija 2022 v Tbilisiju, na kratko predstavila sodelovanje Republike Slovenije v projektu ECF za ohranjanje in trajnostno rabo ekosistemov oziroma naravnih virov na področju ekološkega koridorja Zahodnega Malega Kavkaza na JZ Gruzije. V pogovorih z nemško KfW, WWF-Caucasus Programme Office in gruzinsko Nacionalno agencijo za gozdove je bil ob robu srečanja izpostavljen velik pomen prenosa slovenskega znanja in izkušenj ter dobava opreme za nadaljnje upravljanje z gozdovi na področju občine Adigeni.  Vse strani so izrazile željo po nadaljevanju oziroma nadgradnji sodelovanja.

Mojca Kopše, v. d. direktorice Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj, ki izvaja slovensko mednarodno razvojno sodelovanje, je predstavila Republiko Slovenijo kot drugega donatorja v projektu. Poudarila je pomen sodelovanja med različnimi deležniki, prenosa slovenskih izkušenj in znanja na področju gozdarstva in izrazila upanje, da se bo sodelovanje Republike Slovenije na tem programu nadaljevalo tudi v prihodnje.

“Bila sem zelo vesela, ko sem videla rezultate prve faze programa, predvsem zavzetost lokalnega prebivalstva in državnih ustanov pri izvajanju projekta. Republika Slovenija namenja svoja razvojna sredstva za projekte, ki imajo pozitivne učinke za prebivalce in naravo, zato smo tudi podprli izvedbo projekta v okviru ECF.”

Preberi več