Sprejem častnega konzula Republike Slovenije v Dakarju, Senegal, Mamadouja Moustapho Sarra z delegacijo

21. 9. 2023

Direktor CMSR Dejan Prešiček in vodja Oddelka za mednarodno razvojno sodelovanje Mojca Kopše sta sprejela častnega konzula Republike Slovenije v Dakarju, Senegal, Mamadouja Moustapho Sarra z delegacijo.

Pogovarjali so se o potencialnih možnostih sodelovanja, projektih in pobudah, ki bi jih državi lahko udejanjili v bližnji prihodnosti.

Častni gostje vidijo CMSR kot ključnega partnerja pri spodbujanju sodelovanja, investicij in trgovine med Slovenijo in Senegalom.

Ustanovitev slovenskega konzulata v senegalski prestolnici pomeni pomemben korak pri utrjevanju vezi med Slovenijo in Senegalom ter kaže na izjemen pomen obojestransko koristnega sodelovanja za gospodarski razvoj, kulturno promocijo in trgovino med Slovenijo in Senegalom.

Senegal, uradno Republika Senegal, je država v Zahodni Afriki. Gospodarska in politična prestolnica je Dakar. Senegal pokriva površino skoraj 197.000 kvadratnih kilometrov in ima približno 17 milijonov prebivalcev. Država je unitarna predsedniška republika; od ustanovitve države leta 1960 je priznana kot ena najstabilnejših držav na afriški celini.